Studenter foreninger

cropped-SATS-logo
SATS Odense – Som jeg selv er en del af

Jeg tror at medicinstudiet er et af de studier med flest aktive studenterforeninger, der formidler fagligt og socialt indhold.

Jeg ved ikke hvor mange der er, en et skud ville være omkring 30-40 foreninger (eller grene af hovedforeninger), alene i Odense. De andre byer kan have lidt forskellige foreninger, men mange af de samme foreninger går igen.

Er det skidt?

NEJ! Tværtimod. Mulighederne er enorme.

Det primære fokus for mange af foreninger er at formidle faglige muligheder for de studerende, ud over deres normale undervisning. Det være sig kurser, foredrag, kontakt til afdelinger om ophold, udvekslingsaftaler med udlandet, formidling af muligt forskningsarbejde og meget andet.

Mange af foreningerne har et tæt samarbejde med hinanden her på SDU, hvilket gør at visse kurser eller foredrag holdes i samarbejde mellem fx 2 foreninger. Et eksempel jeg kan nævne er fra den forening jeg er bestyrelsesmedlem i. I SATS (Studerendes Anæstesiologiske og Traumatologiske Selskab) har vi hvert semester et kursus som hedder Akutte Håndgreb. Kurset afholdes i samarbejde med SAKS (Studerendes Almene Kirurgiske Selskab). Kurset giver de studerende mulighed for at lære nogle teknikker såsom at anlægge pleuradræn (lungedræn) og intraossøs kanyle (Kanyle til fx væske og blod direkte i knoglemarven. Kurset er altid velbesøgt og eftertragtet, så det kan vi ikke klage over.

Andre foreninger, fx Bamsehospitalet under IMCC (International Medical Coorporation Committee) afholder hvert semester det såkaldte “Bamsehospital”, hvor børn kan komme ind med deres syge og skadede bamser for at bamserne kan blive behandlet. Det giver børnene mulighed for at lære hvordan det er at komme på hospitalet, få taget blodprøver, lavet scanninger osv. Derved kan de, hvis de selv skal på sygehuset, måske have nemmere ved at komme ind til lægen eller sygeplejersken uden at skulle være så bange. Hvis Bamse kan, så kan de også!

Det er blot et udpluk, for der er mange muligheder. En del af de studerende deltager i foreninger i bestyrelser og aktiv grupper. Andre vælger blot at deltage i kurser og foredrag i de foreninger, som interesserer dem. Alt i alt er foreningslivet meget stort på medicin, hvilket jeg ikke har hørt nogle studerende klage over. Tværtimod!

Reklamer

En mening om “Studenter foreninger

  1. Pingback: Tillykke nye medicinere! (Tag det nu med ro) – Stud.med

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s