Studiejob eller ej?

Studerende på medicin er nogle heldige folk! Ikke mindst er de kommet ind på deres drømmestudie, men de får også mulighed for studierelevant arbejde, med høj timeløn og ikke mindst gode arbejdsvilkår.

De fleste medicinstuderende kaster sig hurtigt over sygeplejervikar arbejde (SPV). Førhen var SPV arbejdet forankret hos Foreningen af Danske Lægestuderende (FADL), men for nyligt blev vagtbureauerne skilt ud og der blev fx dannet Danske Lægestuderendens Vagtbureau Vest (DLVV).

SPV arbejdet kan været meget forskelligt. Grundlæggende får man et kursus i anatomi, fysiologi, sygdomslære samt en masse praktiske ting man skal kunne på et sygehus.
Herefter er det muligt at tage vagt (365 dage om året, alle døgnets 24 timer) på fx sygehuse og psykiatriske afdelinger. Det typiske arbejde er at sidde så kaldt fast vagt. Her passer man en enkelt patient som kræver konstant overvågning, fx grundet at de er bæltefikseret, er døende eller har delir (en sygdom der  kan minde om psykose hos psykiatriske patienter).

Jobbet er velbetalt. Startende ved 140kr i timen på dagvagter, kan man næppe klage over lønnen! Samtidig har man god frihed til at planlægge, hvornår man ønsker at få tilbudt vagter og på hvilke sygehuse.

Mange studerende går videre med dette og uddanner sig fx til ventilatører (som kan arbejde på eksempelvis intensiv afsnit eller hos dårlige patienter på andre afdelinger), såkaldte stikkere (blodprøvetagere), lægesekretærarbejde og meget andet.

Nogle enkelte studerende arbejder fx på universiteterne. Det kan, som mig selv, være arbejde som studenterstudievejleder (Faglig Vejleder på SDU), hvor man vejleder studerende i alt fra studieregler, studieteknik, personlige problemer og deslige.
Andre studerende bliver ansat som instruktorer (underviserere). Andre er med til at lave anatomiske præparater til undervisningen, nogle arbejder på forskningsenheder rundt omkring osv.

Alt i alt er mulighederne mange, pengene gode og studierelevansen utroligt høj! Man har selv valgt, hvis man tvinger sig selv til at sidde i et kedeligt arbejde, fx i Netto, hvis man ikke kan lide det. Nogle kan selvfølgelig godt lide det og fred være med det!
Men for jer der måske snart starter på studiet, så kig på mulighederne!
Det kan sagtens lade sig gøre at arbejde ved siden af studiet, alt efter ens egne ambitioner. Det er både gode penge og god erfaring, samt ikke mindst et godt afbræk fra bøgerne.

Og fik jeg nævnt at mange fast vagter via SPV arbejdet tit kan læse på deres vagter?

Reklamer

3 meninger om “Studiejob eller ej?

 1. Pingback: Tillykke nye medicinere! (Tag det nu med ro) – Stud.med

 2. Ny studerende

  Hej. Hvor er det muligt at se hvilke frie jobs der er, og hvor tidligt i uddannelse kan man begynde på dem? Mvh ny studerende 🙂

  1. Lasse

   Hej.
   Jeg ved faktisk ikke, præcist hvor de slår jobs op som sygeplejevikar (Altså, kurserne så man kan arbejde med det). Men evt. så hør FADL (Foreningen af Danske Lægestuderende), de kan måske vise dig på rette vej. Arbejde på fx. universitetet kan ses på http://www.sdu.dk/service/ledige_stillinger, hvoraf andre jobs (Alt fra lægevikariater senere på studiet, studentermedhjælp på sygehus/almen praksis med videre) slås op meget forskelligt. Fx på opslag på universitetet, i vores studenterblad og andet. Det gælder derfor om at have øjne og ører åbne 🙂 Håber det er svar nok! Mvh. Lasse

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s