Introen på SDU medicin

28280e6f6d444fe4984b19688bb61ade_Syddansk_universi

Det er helt sikkert noget mange glæder sig til! Men hvordan den præcis fungerer kan ændre sig fra år til år.

Til forskel fra mange andre steder, har SDU de seneste år haft rusturen placeret senere i semestret, og ikke før man starter. I stedet har der været en introduktionsuge, hvor man primært bliver introduceret til de sociale (og lidt faglige) sider af studiet. Det har ændret sig sidste år, og kan godt blive anderledes i år, hvor fokus går lidt mere over på det faglige end det har gjort.

Da jeg startede på studiet i 2012, var introugen noget vi var til, ugen op til selve studiestart. Den indeholdt blandt andet o-løb i Odense (med mange sjove aspekter), idræts stævne mellem de studerende, film aften og meget andet hyggeligt. Der blev også inviteret på blandt andet pub-crawl i Odense lidt senere hen.

Det har ændret sig lidt senere hen og hvad de præcist propper i introugen nu, ved jeg ikke helt, men jeg tror mange af de samme ting går lidt igen i et eller andet omfang.

SDU har valgt at have fokus på at alle skal kunne deltage og at alkohol derfor heller ikke har været tilladt til forskellige arrangementer der er arrangeret via SDU’s introduktion. Hvordan det virker i praksis, ved jeg ikke, men jeg kunne godt forestille mig at det er til fordel for nogle personer. Jeg drikker personligt ikke og valgte deraf også at blive væk fra visse dele af introduktionen (eksempelvis pubcrawl), da det ikke sagde mig så meget.

Til den sociale introduktion plejede man at blive opdelt i forskellige hold, så man lærte en flok på 20-30 personer at kende (sikkert nogle bedre end andre) og hurtigt kunne få en tilknytning til en række blandede personligheder som alle var glade for at starte på studiet
Det skal siges at introduktionen også bliver afholdt sammen med Klinisk Biomekanik, altså kiropraktor studerende, da man har næsten alle ens fag sammen med dem på hele sin bachelor, med undtagelse af nogle specifikke professionsfag.

 

Den faglige introduktion er lidt anderledes. Første dag på studiet bliver man opdelt i nogle grupper på omtrent 12 personer og får tildelt en faglig tutor. Den faglige tutor er med til at introducere alle de faglige ting fra studiet. Altså hjælpe med bøger, lidt omkring studieteknikker, hvordan e-learn fungerer og lignende.
Den faglig tutor er også tovholder på jeres første opgave, som kaldes studiestartsopgaven. Dette er en opgave, hvor i får tilknyttet en vejleder (Kan fx være en ph.d. studerende) og skal i skrive en opgave om et fordefineret emne, aflevere denne og forsvare den til sidst. Dette laves i grupper på omkring 6 personer.

Selvom emnet er forudvalgt for jer, så skal man nok hurtigt få lidt interesse for tingene. Emnerne kan fx være omkring forskellige sygdomme eller symptomer og meget andet. Denne laves for at give en introduktion til god akademisk praksis.

 

Introduktionen på SDU er både alsidig og spændende. man lærer hurtigt nogle mennesker at kende, både via de sociale hold og de faglige hold, men også mange andre. Man starter trods alt 200 personer på årgangen, så der er nok folk at møde.

 

Hvad angår læsegrupper, læsemakker og deslige til resten af semestret, så er det noget man helt selv står for. Nogle finder nogle man arbejder godt sammen med fra de sociale hold, nogle fra de faglige. Man bestemmer selv, hvem man ønsker at være i læsegruppe med og deraf også hvem man lavet sit studiearbejde (og i hvilket omfang) fremover. Det eneste tidspunkt man er bundet til bestemte grupper i starten, hvad angår studiearbejde, er de faglige hold man skriver studiestartsopgave med.

Der er også mulighed for at lave læsegrupper når i tilmelder jer undervisning fremover (Max 5 personer per gruppe) via tilmeldingen, men hvordan de gør dette nu når fremdriftsreformen træder i kraft, ved jeg ikke endnu.
Meningen med at man kan lave læsegrupper via tilmeldingen er at man så også bliver holdsat fremover til undervisningen med ens læsegruppe. På denne måde har man også timer samtidig og kan supplere hinanden der, men frie dage, mellemtimer og deslige hvor der ikke er undervisning, er også ens for alle så i bedre kan arbejde med de forskellige emner i løbet af året.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s